طرز تهيه انواع آش محلي

بهترين دستور تهيه غذاهاي ايراني

طرز تهيه انواع آش محلي

۲۱ بازديد

 مواد مورد نياز براي پخت آش گندم

  • گندم پوست كنده وخيس كنده 2 ليوان
  • برنج شسته  1 ليوان
  • نخود  1 ليوان
  • لوبيا قرمز و لوبيا چيتي باهم  1 ليوان
  •  عدس 1 ليوان 
  •  سبزي آش ( گشنيز - تره - اسفناج - جعفري -  نيم كيلو
  •  پياز داغ  1 ليوان 
  •  نعناع داغ  نصف ليوان 
  • نمك - فلفل و زردچوبه  به ميزان لازم

 مواد مورد نياز براي پخت آش گندم

  • گندم پوست كنده وخيس كنده 2 ليوان
  • برنج شسته  1 ليوان
  • نخود  1 ليوان
  • لوبيا قرمز و لوبيا چيتي باهم  1 ليوان
  •  عدس 1 ليوان 
  •  سبزي آش ( گشنيز - تره - اسفناج - جعفري -  نيم كيلو
  •  پياز داغ  1 ليوان 
  •  نعناع داغ  نصف ليوان 
  • نمك - فلفل و زردچوبه  به ميزان لازم

 طرز تهيه كامل آش گندم خوشمزه

حبوبات را از چند ساعت قبل با آب ولرم خيس كنيد تا در هنگام پخت هم زودتر پخته شوند و هم نفخ آنها گرفته شود.

براي درست كردن آش بايد در يك قابلمه نسبتا بزرگ البته بستگي به حجم آش دارد ، انتخاب كنيد و تا نصف قابلمه آب بريزيد و گندم را همراه با نخود و لوبيا داخل آن اضافه كنيد تا بپزند. بعد از به جوش آمدن آب ، بايد حرارت را ملايم كنيد تا حبوبات به آرامي پخته شود. 

 

طرز تهيه آش گندم خوش طعم و خوشمزه 

بعد از يك ساعت پخت گندم با نخود و لوبيا ، عدس و برنج را اضافه ميكنيم و مرتب هم ميزنيم تا ته نگيرد.

وقتي يك ساعت از زمان پخت برنج به همراه عدس و بقيه حبوبات گذشت .سبزي آش را به همراه نعناع داغ و پياز داغ و همچنين نمك ، فلفل و زرد چوبه اضافه ميكنيم و اجازه ميدهيم همه مواد كنار هم بپزند و به اصطلاح جا بيفتند.

كه حدود 45 دقيقه كافيست. اگر در حين پخت آش آب آن كم شد ميتوانيد كم كم مقداري آب جوش به آن اضافه كنيد.

 

مهم‌ترين خواص آش گندم
حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه كلينيك گروه علمي پزشكي درباره مهم‌ترين خواص آش سبزيجات اظهار كرد: فيبر بالاي موجود در اين آش موجب تقويت روده‌ها مي‌شود؛ آش سبزيجات براي مبتلايان به يبوست و بواسير (هموروئيد) هم مفيد است.
وي با اشاره به مفيد بودن آش سبزيجات براي مبتلايان به فشار، قند و چربي خون بيان كرد: افراد چاق اين آش را بدون نان و اشخاصي كه لاغر هستند آن را همراه با نان ميل كنند.
 

مواد لازم براي درست كردن آش شله قلمكار

  • گوشت بدون استخوان:نيم كيلو
  • پياز متوسط:4 عدد
  •  سبزي:جعفري، گشنيز، اسفناج، تره و كمي شويد
  • نخود و لوبياچيتي:از هركدام يك فنجان
  • نعناع داغ:به مقدار لازم
  • روغن:نصف فنجان
  •  برنج:يك فنجان
  • نمك و فلفل:به اندازه دلخواه

طرز تهيه آش شله قلمكار

براي تهيه ي اين آش قديمي بهتر است قبل از هر كاري شب قبل حبوبات را خيس كنيد تا بهتر بپزند.براي تهيه ي اين آش پيازها را به صورت خلالي خرد كنيد و در مقداري روغن سرخ كنيد.گوشت ها را به تكه هاي كوچكي تقسيم كرده و با پياز كمي تفت دهيد .

سپس سه ليوان آب داغ به ظرف مورد نظر اضافه كنيد و اجازه دهيد تا كاملا بپزد.بعد از اينكه گوشت به طور كامل پخت آن را به وسيله ي گوشتكوب له كرده و بكوبيد و به مواد آش اضافه كنيد.حبوبات و برنج و سبزي خرد شده و فلفل و گوشت له شده را كه با هم مخلوط كرديد به طور مداوم هم بزنيد تا ته نگيرد و كاملا جا بيفتد.وقتي كه آش آماده شد آن را در ظرف مورد نظرتان سرو كنيد و با نعنا داغ تزيين كرده و نوش جان كنيد.

 

نكاتي طلايي براي پخت آش شعله قلمكار:

  1. *مي‌توانيد همراه با نعنا داغ و پياز داغ از كشك پاستوريزه هم براي تزيين آش شله قلمكار استفاده كنيد. اگر چه معمولا براي آش شله قلمكار از كشك استفاده نمي‌كنند ولي همه چيز به ذائقه شما بستگي دارد.
  2.  براي اينكه آش شله قلمكار شما غلظت بيشتري داشته باشد و ميزان كش دار شدن آن بيشتر شود هنگام كوبيدن مواد آش، گوشت قلم گوسفند را از استخوان جدا كرده و بگذاريد با بقيه مواد بجوشد.
  3. در اين آش حبوبات را با گوشتكوب له كنيد و گوشت را ريش ريش كنيد و در آش بريزيد. يا نصف گوشت را همراه حبوبات بكوبيد و نصف ديگر را ريش ريش كرده و در انتها با هم مخلوط كنيد.
  4. آش را در حين پخت مرتب هم مي زنيم تا حالت كشدار پيدا كند و خوب جا بيفتد. همچنين حرارت زير شعله آش را ملايم كنيد تا به آرامي بپزدو پخته شود.
  5.    9. آش شعله قلمكار معمولاً با طعم تند مصرف مي شود پس فلفل بيشتري به آن بزنيد.
  6.   10.افرادي كه داراي كلسترول بالا مي باشند ميتوانند به جاي آب قلم از آب معمولي استفاده كنند كه چربي كمتري داشته باشد.
  7.     11. كالري يك كاسه ماست خوري آش بدون كشك، نعناع داغ و پياز داغ حدودا 175 گرم مي باشد.
  8. براي درست كردن آش شله قلمكار تهران نذري بايد كمي سبزي معطر شامل ترخون و مرزه هم به مقدار ۱۰۰ گرم در تركيب سبزي آش استفاده كنيد.
  9. *سبزي آش شله قلمكار شامل ۴۰۰ گرم تره، ۲۰۰ گرم جعفري، ۱۵۰ گرم گشنيز، ۱۵۰ گرم اسفناج و شويد به اضافه ۱۰۰ گرم سبزي معطر شامل ترخون و مرزه است.
  10. *از فلفل سياه تازه نيم‌كوب شده استفاده كنيد تا عطر آش دو چندان شود.
  11. در تهيه اين آش بجاي اسفناج مي توانيد از برگ چغندر استفاده كنيد.
  12. در صورت در دسترس نبودن سبزي ترخون و مرزه تازه از سبزي خشك هم مي توانيد استفاده كنيد.فقط بايد سبزي ها را دو تا سه ساعت در آب ولرم خيس كنيد و بعد آبكش كرده و استفاده كنيد.
  13. از عصاره طعم دهنده گوشت هم مي توانيد به جاي آب گوشت در آش شله قلمكار استفاده كنيد.
  14. پياز داغ زياد باعث خوشمزه تر شدن آش شله قلمكار ميشود.
  15. اضافه كردن مقداري ماست در انتهاي پخت آش باعث خوشمزه تر شدن آن ميشود .

 

طرز تهيه “آش ترخينه”

مواد لازم براي آش ترخينه كرمانشاهي :

  •  مرغ :200 گرم
  • ترخينه خشك كرمانشاهي :400 گرم
  • لپه :يك ليوان
  • پيازخلالي شده :يك عدد متوسط
  • سيب زميني :يك عدد متوسط رنده شده
  • هويچ :دو عدد متوسط رنده شده
  • گوجه فرنگي :  5-6 عدد
  • نمك ، فلفل ، زردچوبه:به مقدار لازم
  • سبزي آش :نيم كيلو 

  

طرز تهيه آش ترخينه كرمانشاهي :

ابتدا لپه را از 2 تا 3 ساعت قبل در آب سرد خيس كنيد .

بعد ترخينه را بكوبيد و با مقدار كمي آب ولرم بشوييد. و با كمي آب جوش خيس دهيد.

داخل قابلمه اي مقداري روغن بريزيد تا داغ شود. بعد پياز را داخل آن تفت دهيد تا طلايي رنگ شود.

سپس مرغ خرد شده را به همراه هويج ، لپه و مقداري زرد چوبه به پياز اضافه كنيد و همزمان مواد را با هم چند دقيقه اي تفت دهيد.

بعد به مواد تفت داده شده يك ليتر آب اضافه كنيد و حرارت را بالا ببريد تا آب به جوش بيايد. بعد از جوش آمدن آب ، حرارت را كم كنيد و تا همه مواد با هم بپزند.

وقتي لپه ها پخته شدند نصفي از گوجه ها رنده شده را به همراه سيب زميني به قابلمه آش اضافه كنيد و هم بزنيد تا رنگ آش قرمز شود.

در قابلمه را ببنديد تا يك ربع مواد با هم بجوشند. بعد كاسه حاوي آبجوش و ترخينه را به بقيه مواد آش اضافه كنيد.

بعد از اضافه كردن سبزي ترخينه ، مدام آش را هم بزنيد تا ترخينه ها از هم باز شوند.

 

بعد از نيم ساعت اضافه كردن ترخينه ، بقيه گوجه فرنگي رنده شده را داخل آش بريزيد و در قابلمه را نيمه باز نگه داريد تا آش كم كم با حرارت ملايم پخته شود.

در آخر نمك و فلفل آش را تست كنيد و آن را از روي حرارت برداريد.

اين آش هر چه بيشتر روي حرارت بماند غليظ تر و جا افتاده تر مي شود.ولي معمولا 3 تا 4 ساعت زمان براي پخت اين آش كافيست.

آش را با پياز و سير داغ تزيين كنيد.

نكات براي خوشمزه تر كردن آش ترخينه

  1. اضافه كردن مقداري قرقروت براي ترش كردن طعم آش مناسب است.
  2. به دليل اينكه ممكن است بعضي ها طعم آش را دوست نداشته باشند كشك را فقط موقعه سرو كنار آش قرار دهيد. 
  3. براي بهتر شدن طعم آش ، سبزي آن را بيشتر كنيد.
  4.  به جاي لپه مي توانيد از نخود ، عدس و يا لوبيا در آش استفاده كنيد.
  5. آش را همواره با حرارت ملايم بپزيد تا خوب جا بيفتد و خوشمزه تر شود.
  6. براي تهيه نعنا داغ كمي نعناي خشك را در مقداري اب خيس كنيد سپس آبكشي كنيد و درون روغن تفت دهيد تا رنگ نعنا تغيير كند و كمي تيره تر شود.
  7. شما ميتوانيد براي خوش رنگ تر شدن و خوشمزه تر شدن  آش به آن زردچوبه، فلفل و گردو اضافه كنيد.
  8.  حبوبات را از چندين ساعت قبل خيس تا نفخش گرفته شود ولي اگر فرصت نداشتيد آنها را 2 بار بجوشانيد و آبش را خالي كنيد.
  9. آش ترخينه به نسبت آش سفتي است. 
  10.  سبزي آش را بايد نسبت به سبزي خورشتي درشت تر خرد كرد و يا از سبزي فروشي ها سبزي آماده شده را بخريد.
  11. سبزي آش ترخينه  شامل تره ،گشنيز ، جعفري ، اسفناج يا برگ چغندر است.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.