“اشكنه” خوش طعم به سبك هاي شيرازي و مشهدي
“اشكنه” چند طرز تهيه مختلف دارد كه با سيب زميني و حتي كشك هم درست مي شود كه يك غذاي اصيل ايراني مي باشد.
طرز تهيه اشكنه با 4 روش مختلف
اشكنه از جمله خوراكي هاي ايراني مي باشد كه معمولا با نان سرو ميشود ، كه داراي تاريخچه بسيار دراز مدت مي باشد كه اوايل در نواحي خراسان طبخ مي شده است.
اشكنه
روش هاي درست كردن اشكنه
اطلاعات براي اشكنه
نام ديگركشورناحيهاشكينهايرانخراسان
اشكنه در طعم هاي مختلف طبخ مي شود كه از جمله آن ها مي توان به :
- اشكنه كشك
- اشكنه عدس
- اشكنه سيب زميني
- اشكنه شيرازي
- اشكنه گوجه فرنگي
و اما در ادامه اين مطلب قصد داريم طرز تهيه اشكنه را به چهار نوع مختلف براي شما بيان كنيم ، همراه آشپزخانه نمناك باشيد.
طرز تهيه اشكنه كشك
اشكنه كشك
اشكنه كشك
مواد لازم:
- كشك ساييده : 3 تا 5 قاشق غذاخوري
- گردوي خرد شده :يك قاشق مرباخوري
- پيازمتوسط : 1 عدد
- نعناء خشك: يك قاشق غذاخوري
- نمك و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
روش تهيه اشكنه كشك :
ابتدا پياز را به صورت خلالي خرد كنيد و در مقداري روغن داغ شده تفت دهيد تا طلايي رنگ شود. بعد به آن كمي زردچوبه اضافه كنيد و تفت دهيد تا عطر زرد چوبه به مشام برسد. بعد به پياز داغ آماده شده نعنا خشك را اضافه كنيد و كمي تفت دهيد ، در حدي كه نسوزد. سپس كشك را با يك ليوان آب رقيق كنيد و روي نعناء داغ آمده شده بريزيد بعد از به جوش آمدن آب به آن نمك و فلفل بزنيد و وقتي چند جوش خورد گردو را به آن اضافه كنيد.و حرارت را كم كنيد و آن را مدام هم بزنيد تا كشك نبرد و اشكنه غليظ شود و به اصطلاح جا بيفتد. پس از غليظ شدن اشكنه آن را از روي حرارت برداريد و درون آن نان خشك تيليت كنيد و دركنار پياز و سبزيجات ديگر ميل كنيد.
طرز تهيه اشكنه ماست :
اشكنه ماست
طبخ اشكنه ماست
مواد لازم :
- پياز خلالي خرددشده : يك عدد
- آرد : 2 قاشق سوپ خوري
- نعناع خشك : يك قاشق سوپ خوري
- ماست : 500 گرم
- كاكوتي : يك قاشق سوپ خوري
- رشته پلويي : 50 گرم
- آب : چهار پيمانه
- تخم مرغ : 4 عدد
- روغن جامد: 2 قاشق سوپ خوري
روش تهيه اشكنه ماست
داخل قابلمه اي مناسب مقداري روغن بريزيد و پياز خلالي شده را داخل آن تفت دهيدتا طلايي رنگ شود، سپس آرد را الك كرده و آرام آرام به پياز اضافه كنيد و به تفت دادن ادامه دهيد تا بوي خامي ارد گرفته شود.
بعد از چند دقيقه تفت آرد ،كاكوتي ،زردچوبه و نعناع خشك را هم اضافه كرده و تفت دهيد.مراقب باشيد تا در اثر تفت نعنا نسوزد.
در مرحله بعد ماست را اضافه كنيد و به طور مدام هم بزنيد تا در اثر گرما ماست نبرد.
بعد از آن هم آب را اضافه كنيد و هم بزنيد تا به جوش بيايد.
بعد از به جوش آمدن آب ،رشته پلويي را در آن مي ريزيم تا بپزد.
دو عدد از تخم مرغ ها را در كاسه اي ميشكنيم و با چنگال هم مي زنيم، بعد داخل اشكنه ريخته و مداوم هم مي زنيم تا تخم مرغ نبندد.
بقيه تخم مرغ ها را در اشكنه بشكيد و بدون هم زدن بگذاريد تا تخم مرغ ها به صورت درسته در اشكنه پخته شوند.
طرز تهيه اشكنه شيرازي
اشكنه شيرازي
اشكنه درست كردن با دستور پخت شيرازي ها
مواد لازم
- پياز: 1 عدد درشت
- شنبليله خشك يا تازه: 1 و نيم ق غ
- سيب زميني: 5
- تخم مرغ: 3 عدد
- آرد: 5 ق غذاخوري
- زردچوبه: 1 ق مرباخوري
- آب: 2 ليوان
- نمك و فلفل: به مقدار دلخواه
- روغن: به مقدار دلخواه
روش تهيه
براي درست كردن اين اشكنه بايد پياز را ريز خرد كنيد و در كمي روغن تفت دهيد تا شفاف و نرم شوند.
بعد نمك، فلفل و زردچوبه را به پيازها اضافه كنيد و هم بزنيد.
سيب زميني ها را نگيني خرد كنيد و جداگانه تفت دهيد. وقتي سيب زميني ها كمي سرخ شدند آن ها را به پيازهاي سرخ شده اضافه كنيد.
در اين مرحله آرد را هم به پياز و سيب زميني اضافه كنيد و همه را با هم تفت دهيد. در نهايت شنبليله را هم اضافه كنيد و كمي تفت دهيد.
دقت كنيد تا شنبليله تلخ نشود و عطر و بويش را حفظ كند.
سه ليوان آب داخل مواد تفت داده شده بريزيد و اجازه دهيد تا سيب زميني ها خوب بپزند.
وقتي سيب زميني ها كاملا پخته شدند تخم مرغ ها را داخل اشكنه بريزيد و در ظرف را ببنديد تا تخم مرغ ها به همان شكل درسته ببندند و خوب پخته شوند.
وقتي اشكنه كاملا غليظ شد و جا افتاد آن را از روي حرارت برداريد و با كمي نعنا داغ روي آن را تزيين كنيد.
دستور پخت اشكنه سيب زميني:
اشكنه سيب زميني
اشكنه سيب زميني
مواد لازم:
- پياز: 1 عدد بزرگ
- سيب زميني : 2 عدد متوسط
- آرد گندم : 1 قاشق غذاخوري سر پر
- تخم مرغ : 3 عدد
- شنبليله خشك : 1 قاشق غذاخوري
- زرد چوبه : 1 قاشق چايخوري
- نمك و فلفل : به ميزان كافي
- روغن : 4 قاشق غذاخوري
روش تهيه :
يك ظرف گود و مناسب انتخاب كنيد و روي حرارت قرار دهيد.مقداري روغن داغ آن بريزيد و پس از داغ شدن روغن پياز خرد شده را داخل آن تفت دهيد تا طلايي رنگ شود. در حين تفت دادن پياز، زردچوبه را هم به آن اضافه كنيد و كمي تفت دهيد.سپس بيشتر از نصف ظرف آن را با آب جوش پر كنيد.
آرد را با نصف استكان آب سرد مخلوط كنيد و داخل قابلمه پياز داغ بريزيد و خوب هم بزنيد.
سيب زميني ها را پس از پوست كندن به صورت مكعبي ريز خرد كنيد و به به همراه نمك و فلفل به بقيه مواد داخل قابلمه اضافه كنيد. در قابلمه را ببنديد تا همه مواد با هم به مدت 30 دقيقه بپزند.بعد از آن حرارت را زياد كنيد تا اشكنه خوب جوشيده شوندو به لعاب بيفتد.
سپس تخم مرغ ها را دانه دانه داخل اشكنه بشكنيد و بدون هم زدن اجازه دهيد تا ده دقيقه اي تخم مرغ ها كاملا بسته شوند.
در مرحله نهايي شنبليله خشك را اضافه كنيد و بگذاريد تا پنج دقيقه اي اشكنه بجوشد و عطر شنبليله بپيچد.
بعد از غليظ شدن و جا افتادن اشكنه ، آن را از روي حرارت برداريد و در كنار سبزيجات به همراه نان تريد كنيد و ميل كنيد.
روش درست كردن اشكنه عدس
اشكنه عدس
درست كردن اشكنه عدس
مواد لازم :
- عدس : 1 فنجان عدس
- سيب زميني : 1 عدد
- پياز : 1 عدد
- رب گوجه : 2 ق غ
- شنبليه خشك : 1 ق م
- رشته پلويي : 1 ليوان
- نمك ، فلفل و زرد چوبه : به ميزان لازم
- آبغوره : به ميزان لازم
طرز تهيه اشكنه عدس
ابتدا براي اينكه نفخ عدس را از بين ببريم آن را چند ساعت در آب خيس دهيد و طي آن چند بار آب آن را عوض كنيد.
سپس پياز ها را به صورت نگيني خرد كنيد و در مقداري روغن تفت دهيد.در حين تفت زردچوبه را به آن اضافه كنيد و به مدت يك دقيقه زرد چوبه را تفت دهيد.عدس ها را آبكش كنيد و داخل پياز داغ كمي تفت دهيد. مقداري آب به آن اضافه كنيد و اجازه دهيد تا عدسها نيم پز شوند.سيب رميني ها را در ابعاد كوچك خرد كنيد و به همراه به بقيه مواد اضافه كنيد.
بعد از پخت كامل سيب زميني ها و عدس ها ، رشته پلويي خرد شده را به همراه 2 قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي ، نمك و فلفل داخل اشكنه عدس بريزيد و اجازه دهيد تا غليظ شود. در آخر هم در صورت تمايل به آن به مقدار دلخواه آبغوره اضافه كنيد.
نكات تكميلي در مورد اشكنه
اشكنه جزو آبگوشت و اشكنه ميباشد
زمان آماده سازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا 15دقيقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 45دقيقه ميباشد .
اشكنه را مي توانيد در وعده نهار - شام - سرو كنيد .
همچنين ميتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - ميل كرد .
توجه نماييد مقدار مواد اوليه و دستور تهيه براي 6 نفر مناسب ميباشد .
منبع: matbakhman.blog