زرشك پلو يكي از خورشت هاي لذيذ و خوشمزه اي است كه در اين بخش از آشپزخانه نمناك قصد داريم روش پخت آن را آموزش دهيم.
همانطور كه مي دانيد زرشك پلو با مرغ يكي از محبوب ترين غذاهاي ايرانيان است كه اكثرا در مراسمات خاص و مهم خود مثل مراسم عروسي يا مراسم ختم از آن استفاده مي كنند.براي آنكه با روش پخت اين غذاي خوشمزه به روش كامل و ساده آشنا شويد در اين مطلب از آشپزخانه نمناك ما را همراهي كنيد.
زرشك پلو يكي از خورشت هاي لذيذ و خوشمزه اي است كه در اين بخش از آشپزخانه نمناك قصد داريم روش پخت آن را آموزش دهيم.
همانطور كه مي دانيد زرشك پلو با مرغ يكي از محبوب ترين غذاهاي ايرانيان است كه اكثرا در مراسمات خاص و مهم خود مثل مراسم عروسي يا مراسم ختم از آن استفاده مي كنند.براي آنكه با روش پخت اين غذاي خوشمزه به روش كامل و ساده آشنا شويد در اين مطلب از آشپزخانه نمناك ما را همراهي كنيد.
مواد لازم براي تهيه زرشك پلو با مرغ مجلسي
برنج :4 پيمانه
مرغ :4 تكه
پياز خرد شده نگيني : 1 عدد
زردچوبه :1 قاشق مربا خوري
نمك : 1 قاشق چاي خوري
رب گوجه فرنگي : 1 قاشق غذاخوري
زعفران دم كرده غليظ : 4 قاشق غذاخوري
آبليمو : 1 قاشق غذاخوري
گلاب : 1 قاشق غذا خوري
زرشك :1 پيمانه
شكر :2 تا 3 قاش غذاخوري
خلال پسته :100 گرم
كره :50 گرم
زرشك پلو
طرز تهيه زرشك پلو با مرغ خوشمزهبراي پخت اين غذا ابتدا مرغ خرد شده را با پياز نگيني و زردچوبه و نمك كه از قبل آماده كرده ايم با دو قاشق روغن غذاخوري در حرارت متوسط و متناسب با قابلمه اي كه داريم به مدت يك ربع 20 دقيقه تفت مي دهيم تا پياز كاملا آب شده و مرغ داخل قابلمه مزه دار شود.
پس از مزه دار شدن مرغ حدود 4 ليوان به آن آب اضافه مي كنيم توجه داشته باشيد كه سطح روي مرغ با آب پر نشود البته اين امر بستگي به ذائقه خودتان دارد و غلظت سس آن بر حسب سليقه خودتان ميتواند آبكي يا غليظ باشد.
زماني كه مرغ يك ربع تفت خورد كمي از مراحل پخت آن انجام شده است و زمان زيادي براي پخت نياز نيست پس بعد از همه اين مراحل منتظر مي مانيم تا 4 ليوان آبي كه به مرغمان اضافه كرده ايم به 2 ليوان برسد.خوش طعم كردن مرغ زرشك پلو با مرغدر اين بخش كه ديگر مرغ پخته است با يك تست كردن كه از پختگي آن اطمينان حاصل كرديم براي آنكه مرغ را خوش طعم تر كنيم
در يك تابه جداگانه اي يك قاشق روغن ريخته و رب گوجه فرنگي از قبل آماده شده را داخل تابه مي ريزيم ربي كه داخل روغن ريختيم را به مدت يك دقيقه داخل روغن تفت مي دهيم .
تا رنگ باز كرده و بوي خامي آن رفع شود پس از آنكه رب و روغن را تفت داديم ليمو،گلاب و يك قاشق از 4 قاشق زعفراني كه تهيه كرده ايم را به آن اضافه مي كنيم.
پس از تفت خوردن اين مواد با هم آن را به مرغ پخته شده اضافه كرده و هم ميزنيم تا مواد به خورد مرغ برود.از اين مرحله به بعد حرارت گاز بايد كاملا ملايم بوده و بدون هم زدن اجازه مي دهيم مواد 10 دقيقه غليظ و جا افتاده شود.
مدت زماني كه مرغ در حال جا افتادن است در يك تابه جداگانه ،1 قاشق كره و 1 قاشق روغن مايع براي براقيت برنج داخل تابه ريختهو زرشك هاي پاك شده ، شكر و 1 قاشق غذاخوري زعفران و 1 قاشق غذاخوري گلاب را كه از قبل آماده كرده ايم را نيز داخل تابه مي ريزيم و همه آن ها را با كره و روغن تفت مي دهيم.
در اين بخش از ادامه پخت زرشك پلو با مرغ يك كفگير برنج را كه زعفراني كرده ايم به زرشكي كه تفت داده شده است اضافه مي كنيم و بعد از آن خلال پسته را داخل آن ميريزيم.و در نهايت اين مواد را پس از مخلوط شدن روي برنج دم كرده ريخته و مرغ و سسي كه از قبل در حرارت ملايم پخته شده است را با آن سرو مي كنيم.
خوش رنگ ماندن زرشك در غذابراي آنكه رنگ خوش زرشك باقي بماند و خيلي عالي و براق باشد و به غذا رنگ پس ندهد بايد به محض اينكه دانه هاي شكر حل شد حرارت گاز را خاموش كنيم و همچنين دقت داشته باشيد خلال پسته را نيز روي حرارت به آن اضافه نكنيد چرا كه رنگ پسته با خوردن حرارت به كل تغيير كرده و رنگ اصلي خود را از دست مي دهد.
قابل ذكر است وقتي زعفران را جداگانه به موادمان اضافه مي كنيم و نميگذاريم زرشك آب و رنگ پس بدهد هر كدام از مواد در جاي خود رنگ خاص و زيبايي به خود مي گيرند.
نكته هاي مهم در پخت زرشك پلو :
در تهيه زرشك پلو بهتر است قبل از طبخ، تكه هاي مرغ را سرخ كنيد و بعد از طلايي شدنشان، به آن ها پياز و ادويه و آب اضافه كنيد تا زرشك پلو تان طعم بهتري داشته باشد،بهتر است از پياز هاي درسته در پختن مرغ استفاده كنيد به همين دليل 2 تا 3 عدد پياز ريز را در آن بيندازيد.
به جاي مرغ ميتوان از گوشت بوقلمون هم استفاده كرد.براي طبخ مرغ فقط از زردچوبه و نمك استفاده كنيد و مرغي هم كه براي اين غذا استفاده مي شود بايد زردرنگ باشد، به همين دليل استفاده از رب و زعفران مزه غذا را تغيير خواهد داد.اگر دوست داريد موقع پاك كردن مرغ پوست آن را جدا كنيد.ولي بهتر است پوست مرغ گرفته نشود چون باعث خوشمزگي آن ميشود.براي رنگ بهتر زعفران بهتر است قبل از اينكه كره كاملاً آب شود آن را با زرشك و شكر در تابه اي بريزيد و كمي حرارت دهيد.
بعد نصف استكان آب به آن اضافه كنيد و چند دقيقه آن را روي حرارت قرار دهيد و بعد برداريد.زعفران روي حرارت زياد نگذاريد زيرا عطر آن كم خواهد شد.آب مرغ بايد غليظ باشد و هنگام سرو در كاسه اي جدا از مرغ سرو شود.در صورت تمايل ميتوانيد مقداري آلوچه ترش هم به سس مرغ اضافه كنيد.براي سرخ كردن زرشك بهتر است از كره و يا روغن تازه استفاده كنيد.هنگام تفت زرشك شكر را روي آن بپاشيد زيرا هم باعث مي شود زرشك ها روي برنج بچسبند و هم غذاطعم ترش و شيرين پيدا كند.
همچنين بايد زرشك را روي حرارت خيلي ملايم تفت داد زيرا حرارت بالا باعث خشك شدن آن مي شود و در هنگام استفاده به دندان ها مي چسبد.براي بهتر رنگ پس دادن زعفران بايد آن را در هاون سنگي يا چوبي آسياب كنيد تا عطر و بوي خود را از دست ندهد.هنگام سرو غذا يك قاشق غذاخوري خلال پسته روي زرشك ها بريزيد تا رنگ سبز آن در كنار قرمزي زرشك ظاهر غذا را زيبا تر كند.
منبع: tarzetahie