مواد لازم براي ماني پلو
- برنج 3 ليوان
- زعفران دم كرده به مقدار لازم
- لپه يك ليوان
- كشمش پلويي 250 گرم
- زرشك 75 گرم
- گوشت گوسفند يا فيله گوساله 300 گرم (خرد شود)
- رشته پلويي 200 گرم
- پياز داغ 2 تا 3 قاشق غذاخوري
- نمك، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
- زيره سياه يك قاشق چاي خوري (به دلخواه)
- روغن به مقدار لازم
مواد لازم براي ته ديگ (در صورت دلخواه)
- زعفران دم كرده يك قاشق چاي خوري
- ماست معمولي يك ليوان
- زردهٔ تخم مرغ يك عدد
طرز تهيه ماني پلو
در قابلمه اي يك تا دو قاشق روغن مي ريزيم و روي حرارت داغ مي كنيم. گوشت را در روغن كمي تفت مي دهيم، پياز داغ، زردچوبه و فلفل را اضافه مي كنيم، پس از 1 تا 2 دقيقه دو ليوان آب به آن مي افزاييم و درب قابلمه را مي گذاريم تا بپزد (در انتهاي پخت گوشت، نمك را به آن اضافه مي كنيم).
لپه را با دو ليوان آب مي جوشانيم و پس از دو دقيقه در آبكش مي ريزيم (با اين كار نفخ لپه گرفته مي شود) و بعد دوباره با يك ليوان آب و كمي نمك مي گذاريم تا بپزد.
برنج را كه دو ساعت قبل در آب و نمك خيس كرده ايم در آب جوش مي ريزيم چند دقيقه به برداشتن برنج مانده، رشته و لپه را به آن اضافه مي كنيم و بعد از يكي دو جوش در آبكش مي ريزيم (دليل اين كار اين است كه رشته نرم شود و لپه لعاب نيندازد و برنج هنگام دم كشيدن به هم نچسبد).
در قابلمه اي كمي روغن مي ريزيم و روي حرارت داغ مي كنيم. در كاسه اي ماست و زعفران دم كرده و زردهٔ تخم مرغ را با يك تا دو كفگير برنج مخلوط كرده، در ته قابلمه مي ريزيم (برنج به حدي باشد كه مايع ته ديگ نه خيلي شل و نه خيلي سفت شود). بقيه برنج را روي آن ريخته و دم مي كنيم.
كشمش و زرشك (پاك كرده و شسته) را جداگانه با مقدار خيلي كم روغن سرخ مي كنيم و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و يك چهارم بقيه را براي تزئين كنار مي گذاريم.
بعد از اين كه برنج دم كشيد، روي آن زعفران دم كرده مي ريزيم؛ گفتني است كه اين پلو تقريباً زعفراني است.
هنگام كشيدن در ديس لا به لاي آن مخلوط كشمش و زرشك را مي ريزيم و سطح روي برنج را برنج ساده مي ريزيم تا بتوان طبق سليقه تزئين كرد.
منبع: كوك وي